به گزارش اجاره یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه دوپله ای کردن مالیات کارمندان دور از عدالت است، اظهار داشت: این مصوبه نه تنها باعث کاهش درآمدهای دولت می شود بلکه به هیچ وجه جامعیت و پوشش کامل ایجاد نمی نماید.
محمد شیریجیان در گفت و گو با خبرنگار مهر، در مورد اقدام کمیسیون تلفیق در تصویب شیوه محاسبه مالیات پلکانی بر درآمد کارمندان، تصریح کرد: در قانون بودجه سال ۹۸، مصوب شده بود مالیات به صورت ۵ پله ای یعنی از ۱۰ تا ۳۵ درصد، از کارمندان دریافت شود تا پوشش بیشتری داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: آنچه که کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه ۹۹ تصمیم گرفته و مقرر کرده که مالیات از کارمندان به صورت دو پله ای یعنی فقط ۱۰ تا ۲۰ درصد دریافت شود به هیچ وجه نمی تواند جامعیت داشته باشد.
وی افزود: در این شیوه، کمیسیون تلفیق می خواهد کف دریافتی را معاف از مالیات و حداکثر حقوق را بعنوان سقف در نظر بگیرد ازاین رو تفاوت چندانی بین کسانی که ۳ میلیون تومان حقوق می گیرند با کسانی که ۲۱ میلیون حقوق می گیرند، وجود نخواهد داشت.
شیرجیان اظهار داشت: مالیات پنج پله ای نسبت به دو پله ای عادلانه تر است، جامعیت کاملی دارد و همینطور پوشش بیشتری در نظام مالیات ستانی خواهد داشت، در حالیکه مدل دو پله ای عدالت را زیر سوال می برد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: این مصوبه باید در کمیسیون تلفیق اصلاح گردد چونکه هم کاهش درآمد مالیاتی دولت را به دنبال دارد و هم به نفع کسانی است که حقوق های بالا دریافت می کنند.
شیرجیان تصریح کرد: بهتر است نمایندگان همان شیوه ۵ پله ای یعنی از ۱۰ تا ۳۵ درصد را برای مالیات کارمندان در نظر بگیرند تا ضمن پوشش دهی بیشتر، تفاوتی هم در میزان مالیاتی که کارکنان با حقوق حداقل و حداکثر می پردازند، محسوس باشد.
به گزارش اجاره به نقل از مهر، اعضای کمیسیون تلفیق مجلس در بند «الف» تبصره ۶ لوایح بودجه ۹۹ مدل پله های مالیات بر درآمد کارمندان را از پنج پله (۱۰ درصد تا ۳۵ درصد) به دو پله (۱۰ درصد تا ۲۰ درصد) کاهش داده اند.