به گزارش اجاره رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ضمن عرضه جزئیاتی درباره طرح نظارتی ویژه ماه رمضان، قیمت کالاهای اساسی که برای تنظیم بازار ماه رمضان عرضه می شود را اعلام نمود.
به گزارش اجاره به نقل از ایسنا، عباس تابش در گفت وگویی اعلام نمود که طرح نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان از ۳۰ فروردین تا سوم خرداد در سرتاسر کشور با مشارکت کلیه حوزه های مرتبط همچون تعزیرات حکومتی، سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان ها و اتاق های اصناف، کنترل و نظارت بر بازار به صورت هماهنگ اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه این طرح در حقیقت استمرار طرح نظارتی نوروز برای تهیه و تأمین کالاهای اساسی است، اظهار نمود: در این طرح کلیه کالاهای اساسی مایحتاج روزانه شهروندان مانند گوشت، تخم مرغ، برنج، روغن، شکر و نظایر آن بیشتر از نیاز کشور تدارک و در انبار و سردخانه های استان ها ذخیره سازی شده است.
به گفته رئیس سازمان حمایت، ۵۰ هزار تن برنج هندی با قیمت کیلویی حداکثر ۸۰۰۰ تومان، به همین میزان شکر با قیمت کیلویی حداکثر ۵۹۰۰ تومان، ۲۵ هزار تن مرغ منجمد با قیمت کیلویی حداکثر ۱۲ هزار تومان، بیشتر از ۱۵ هزار تن گوشت قرمز منجمد با قیمت مصوب کیلویی حداکثر ۴۲ هزار تومان، ۵۰ هزار تن روغن خام برای تولید انواع روغن نباتی در سقف قیمت مصوب و ۱۰۰ هزار تن انواع خرمای مضافتی و کبکاب که با عنایت به نوع، کیفیت، وزن بسته بندی و سایرمشخصه های آن توسط کارگروه تنظیم بازار استان قیمت گذاری می شود، برای ماه رمضان عرضه خواهد شد.
اعلام قیمت حلیم، آش، زولبیا و بامیه در هر استان تا چند روز دیگر
این مقام مسئول همینطور درباره وضعیت عرضه برخی مواد غذایی و مصرفی مانند حلیم، آش زولبیا و بامیه در ماه رمضان اظهار داشت: در شرایط فعلی کشور و درگیری جامعه با ویروس کرونا محدویت هایی در فعالیت بعضی از واحدهای صنفی وجود دارد که طبیعتاً به علت پیشگیری از شیوع بیماری پیشبینی شده است. مبحث عرضه انواع مختلف مواد غذایی هم متناسب با این محدودیت ها و در چهارچوب های مشخص شده در پروتکل های ابلاغی ستاد مبارزه با کرونا خواهد بود.
وی اضافه کرد: حداکثر قیمت این اقلام توسط کمیسیون نظارت هر استان تعیین شده و تا چند روز آینده در سامانه قیمت بارگذاری خواهد شد.
تابش همینطور با اشاره به شرایط فعلی حاکم بر جامعه ناشی از شیوع کرونا، تصریح کرد که کنترل و نظارت جدی بر شبکه توزیع و قیمت عرضه اقلام بهداشتی شامل ژل و محلول های ضد عفونی کننده، ماسک و غیره اعمال می شود و برخورد با تخلفات در دستور کار کلیه عوامل بازرسی قرار دارد. همینطور نظارت بر فعالیتهای جاری بنگاه های اقتصادی در زمینه سایر کالاها و خدمات و سایر اقلام مورد نیاز مردم در جامعه همانند ایام دیگر سال انجام می شود.
ثبت روزانه آمار تولید اقلام بهداشتی
رئیس سازمان حمایت با اشاره به استقرار بازرسان در بیشتر از ۱۰۰ واحد تولید محصولات بهداشتی و مصرفی، اظهار نمود: ارسال روزانه آمار میزان تولید واحدها از جانب بازرسان کمک می نماید سازمان بتواند توزیع و شرایط پخش این کالاها را رصد کرده و کمبودهای احتمالی را به ستادهای مربوطه منعکس کند.
وی وضعیت تأمین اقلام بهداشتی مورد نیاز برای مقابله با بیماری کرونا شامل ژل ضد عفونی کننده، الکل، ماسک، دستکش و… مناسب توصیف کرد و اظهار داشت: سامانه تلفنی ۱۲۴، سامانه اینترنتی ۱۲۴ در اپلیکیشن آپ و واحدهای نظارت و بازرسی اصناف راه هایی است که شهروندان می توانند برای انعکاس شکایت یا گزارش هرگونه مشکل در زمینه قیمت یا وضعیت کالا از آنها استفاده کنند.
موجودی کدام کالاها باید در سامانه انبار ثبت شوند؟
به گفته رئیس سازمان حمایت اقلام مشمول اعلام موجودی انبار شامل مواد غذایی یعنی، روغن نباتی جامد، روغن نباتی خام، روغن نباتی مایع، شکر خام، شکر سفید، کره پاستوریزه و کره فله، محصولات کشاورزی شامل برنج، جو، چای، ذرت، کنجاله سویا، لوبیا، لپه، عدس، نخود و خرما، مواد پروتئینی از قبیل تخم مرغ، گوشت قرمز منجمد، گوشت مرغ منجمد، محصولات شوینده و بهداشتی شامل پودر شوینده دستی، پودر شوینده ماشینی، محصولات غیرفلزی از قببیل لاستیک اتوبوس، لاستیک باری، لاستیک سواری، کاغذ چاپ و تحریر و کاغذ روزنامه و در نهایت محصولات فلزی که شامل تیرآهن سبک، تیرآهن سنگین، فولاد خام، میلگرد آجدار، میلگرد ساده و ورق فولادی است.
تابش در انتها درباره چگونگی نظارت بر بازگشایی اصناف هم اظهار داشت: نظارت بر بازگشایی اصناف با همکاری بین اتاق اصناف و وزارت بهداشت در قابل پروتکل های ابلاغی انجام می شود، اما بازرسان ما مکلف هستند بحث QR یا شناسه صادره وزارت بهداشت و درمان را مدنظر داشته باشند و در صورتیکه ملاحظات بهداشتی از جانب واحدی رعایت نشود، اقدامات لازم را انجام دهند.