در گفت وگو با اجاره اعلام شد آخرین خبرها درباره تولید ۳ واکسن انسانی

به گزارش اجاره دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با ابراز امیدواری از اینکه واکسن آنفلوآنزا در آذرماه جاری به بازار عرضه گردد، اظهار داشت: پرونده واکسن روتا ویروس (اسهال کودکان) تا آخر سال تحویل سازمان غذا و دارو خواهد شد.
دکتر مصطفی قانعی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات این ستاد در زمینه تولید واکسن های انسانی، تصریح کرد: امسال با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری واکسن نوترکیب آنفلوآنزا را به بازار عرضه می نماییم.
قانعی تصریح کرد: امیدواریم این واکسن تا آذرماه بتواند تولید داخل شود.
وی واکسن سرطان دهانه رحم را از دیگر محصولات محققان کشور در حوزه واکسن های انسانی نام برد و اظهار نمود: فرایند اجرای این واکسن به پایان رسیده، موافقت های لازم را دریافت کرده است و آماده ورود به بازار است.
این مقام مسوول با اشاره به رونمایی از این واکسن، تصریح کرد: این واکسن در حال پیمودن تشریفات قیمت گذاری است.
قانعی افزود: انتظار می رود واکسن روتا ویروس (اسهال کودکان) تا آخر سال پرونده آن تحویل سازمان غذا و دارو خواهد شد.

اقدامات ستاد در حوزه امنیت غذایی
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهمترین برنامه ستاد توسعه زیست فناوری را تهیه بسته ای از امنیت غذایی کشور دانست و اضافه کرد: در این راستا هدفگذاری ستاد، کاهش ارزبری در حوزه محصولات کشاورزی از راه تکنولوژی های جدید است.
وی تولید آنزیم هایی برای افزایش بهره وری خوراک دام و طیور را یکی از موضوعات اصلی این ستاد در این حوزه عنوان و تصریح کرد: واردات محصولات کشاورزی بالاترین میزان ارزبری را دارد، ضمن آنکه امنیت غذایی و معیشت به این حوزه بستگی دارد و بر این اساس کمیته مشترکی با وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شده است.
قانعی، اولویت دیگر این ستاد را تولید واکسن های دام، طیور و آبزیان ذکر کرد و خاطرنشان کرد: در صورتیکه به این حوزه پرداخته نشود، اقتصاد دام و طیور گرفتار مشکل خواهد شد؛ ازاین رو قراردادهایی در زمینه تولید این نوع واکسن ها منعقد شده است.
وی از رونمایی از چند محصول در این حوزه اطلاع داد و اظهار داشت: این محصولات در جهت ایمن سازی طیور در مقابل بیماری ها از راه تولید واکسن است.
قانعی، توسعه فناوری هایی که قادر به حفظ و تولید نژادهای برتر دام، طیور و آبزیان هستند را از دیگر برنامه های این ستاد نام برد و اظهار داشت: این فناوری ها می توانند علاوه بر حفظ نژادهای برتر و اصلی دام، طیور و آبزیان، کشور را به سمت تولید نژادهای برتر مقرون به صرفه هدایت کنند. وارد شدن ما به این حوزه ورود فناورانه است و کار صنعتی صورت نمی گیرد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، توسعه کودهای زیستی را از دیگر برنامه ها نام برد و اظهار داشت: با عنایت به گران بودن کودهای شیمیایی، حرکت ما به سمت توسعه کودهای زیستی می تواند کمک کننده برای کشاورزان در جهت کاهش هزینه های آنها باشد.
به قول وی، در حوزه امنیت غذایی حدود ۲۸۰ پروژه به این ستاد ارسال شده است که به تدریج با مجریان آنها عقد قرارداد می شود.

منبع: