وزیر صمت: واردات و صادرات تهاتری کالا کلید خورد

به گزارش اجاره وزیر صمت اظهار داشت: برمبنای مصوبه جدید دولت، صادرکنندگان می توانند برای رفع تعهدات خود با یک واردکننده یا یک تامین کننده کالا تهاتر از امروز برای واردات کالا اقدام نمایند.

به گزارش اجاره به نقل از صدا و سیما، علیرضا رزم حسینی بعد از نشست هماهنگی با مسئولان بانک مرکزی و گمرک برای سرعت بخشی به روند ترخیص کالاهای انباشت شده در گمرک ابراز کرد: امکان واردات کالا از محل ارز متقاضی نیز مهیا شد. همه گمرکات کشور موظف شدند از فردا بامداد (دوشنبه) به ترخیص کالاهای وارداتی از محل ارز متقاضی یا ارزهای صادراتی اقدام نمایند.
وی اظهار داشت: به جز متقاضیان دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی، امکان ترخیص کالا از همه گمرک های کشور برای واردکنندگانی که خودشان می توانند ارز مورد نیازشان را تامین کنند، مهیا شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره پیگیری کالاهای ترخیص شده و رسیدن آنها به دست مصرف کننده نهایی نیز اظهار داشت: سامانه هایی همچون بازارگاه با این هدف راه اندازی شده اند و چنانچه مشکلی در این زمینه است باید مسئولان وزارت کشاوزی پاسخگو باشند و ما فقط تامین کننده کالا هستیم.
وی تاکید کرد: اجرای این مصوبه خیلی از مشکلات فعلی، همچون انباشت کالاهای اساسی مانند روغن و برنج در گمرکات کشور را رفع می کند و سرعت صادرات را بیشتر می کند.
۴ میلیون تن کالای اساسی آماده ترخیص از گمرک های کشور است
در ادامه مهدی میراشرفی از انباشت ۴ میلیون تن کالای اساسی در گمرکات کشور آگاهی داد و اظهار داشت: حدود ۸۰۰ هزار تن نیز در لنگرگاه منتظر تخلیه هستند.
وی ابراز کرد: با مصوبه اخیر دولت، کالاهای انباشت شده در گمرک های کشور می تواند به سرعت ترخیص و روانه بازار شود.
رئیس کل گمرک کشور با تاکید بر اینکه گمرکات کشور موظف شدند از دوشنبه همه کالاها، به خصوص کالاهای اساسی و موارد اولیه تولید را از محل ارز متقاضی و واردات در مقابل صادرات بدون دریافت کد رهگیری ترخیص کنند اظهار داشت: فرق اصلی این مصوبه با مصوبه های قبلی در حذف الزام گمرک به دریافت کد رهگیری برای ترخیص کالاهاست.
وی اضافه کرد: این مساله می تواند به شدت رسوب کالا در گمرک را کاهش و سرعت مبادلات تجاری کشور را افزایش دهد و اگر این مصوبه همچون برخی مصوبات قبلی در اجرا گرفتار تغییرات نشود، حجم بالایی از کالاهای رسوب شده در گمرک، سریع ترخیص خواهند شد.
میراشرفی با بیان اینکه مدت زمان ترخیص کالا از زمانی که مجوزهای لازم به گمرک تحویل می شود کمتر از ۳ روز است، درباره فاسد شدن برخی کالاهای خوراکی به سبب ماندگاری در گمرکات کشور هم اظهار داشت: هیچ کالایی بدون ستاندن مجوزهای بهداشتی و استاندارد از گمرک ترخیص نخواهد شد.
رئیس کل گمرک کشور همین طور اظهار داشت: مصوبه جدید دولت درباره آزاد شدن واردات از محل صادرات کمک می نماید کالاهای خوراکی و فاسدشدنی بتوانند پیش از انقضای مجوزهای اخذشده از نهادهای مسئول همچون وزارت بهداشت و سازمان استاندارد، ترخیص شوند.

منبع: