به گزارش اجاره وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه تلاش ما بر افزایش تیراژ تولید و تنوع در محصولات در عین افزایش کیفیت خودرو ها و ایجاد تعادل در قیمت خودرو و مهم تر از همه، شکست انحصار در صنعت خودروسازی است، چنانچه قطعه سازان موفق به تولید مجموعه قطعات مشترک برای خودروسازان داخلی شوند، علاوه براینکه قیمت تمام شده، کاهش خواهد یافت، انحصار هم شکسته شده و فضایی رقابتی بین قطعه سازان و خودروسازان ایجاد خواهد شد.
به گزارش اجاره به نقل از ایسنا، امروز (چهارشنبه) در آستانه دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی و همزمان با سالروز ولادت بانوی دوعالم حضرت زهرا (س)، مراسم بهره برداری از پروژه های فناورانه نهضت ساخت داخل صنعت قطعه سازی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع، مدیران عامل دو خودروساز بزرگ کشور (ایران خودرو و سایپا)، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و اعضای هیأت مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو کشور برگزار شد.
طی این مراسم خط خودکفایی ECU، خطوط تولید موتور و مجموعه های برف پاکن و خط تولید بوستر ترمز محصول تارا ایران خودرو راه اندازی شد.
علیرضا رزم حسینی – وزیر صنعت، معدن و تجارت- در این مراسم ضمن اشاره به اینکه از چند ماه پیش، با کمک خودروسازان، مدیران بخش خصوصی، قطعه سازان و با همت سازمان گسترش و نوسازی صنایع و همینطور مشاوره وزاری سابق، مطالعه و همکاری مشترک برای افزایش تولید خودرو، تأمین قطعات و تأمین مالی پروژه ها، خوشبختانه اقدامات خوبی صورت گرفت، اظهار نمود: تلاش ما این است که با همه محدودیت ها، یک وفاق و اجماع در تولید خودرو ایجاد نماییم و بتوانیم در عرصه خودرو حرفی برای گفتن در منطقه داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه ما به دنبال مجموعه سازی به قطعات هستیم بدینگونه که بخش خصوصی، قطعاتی را تولید نماید که برای همه خودرو ها قابل استفاده باشد؛ اظهار داشت: می خواهیم انحصاردر صنعت خودرو، علاوه براینکه به خریدار صدمه می زند، برای فروشنده و تولیدکننده هم صدمه زا است. اما اگر قطعه سازان موفق شوند مجموعه قطعاتی که مشترک با سایر خودروسازان هم هست، تولید کنند و روزبه روز بر تعداد قطعات مشترک بیافزایند،
هم قیمت تمام شده پایین خواهد آمد و هم امکان رقابت بین قطعه سازان و خودروسازان فراهم خواهد شد.
رزم حسینی ضمن اشاره به مبحث کاهش ارزبری قطعات، خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های تعمیق ساخت داخل این است که ما کاهش ارزبری داشته باشیم و ظرفیت صنایع قطعه سازی ایران در سرتاسر کشور و نه فقط تهران را در جهت افزایش ظرفیت خودروسازان را افزایش دهیم.
وی اضافه کرد: نکته مهم دیگر، کاهش هزینه های سربار است. امروز، بخشی از قیمت تمام شده خودرو، در ارتباط با هزینه های سرباری است که خودروسازان به مجموعه خانواده قطعه سازان و مصرف کنندگان تحمیل می کنند. ما بایستی به سمتی حرکت نماییم که علاوه بر ایجاد تنوع در خودرو ها، تیراژ بالا هم داشته باشیم تا قیمت در بازار متعادل شود. ضمن اینکه کیفیت خودرو ها را افزایش دهیم؛ امروزه دیگر در دنیا، خودرو، کالایی های تک و صاحب تکنولوژی بالا نیست؛ بلکه خودروسازی، صنعتی عمومی در همه عالم شده است. اگر از فرصت ها استفاده گردد و شرایط را فراهم نماییم، خوشبختانه دانش، تکنولوژی و وجود متخصصان در داخل به خوبی فراهم است و می توان پیشرفت خوبی داشته باشیم.
به شدت مخالف با انحصار هستیم
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: ما به شدت مخالف با انحصار هستیم و بارها هم اعلام نموده ایم. خودروسازان ما هم مخالفت خود با انحصار را اعلام نموده و می گویند «ما هم نمی خواهیم انحصاری باشیم؛ بلکه می خواهیم در یک بازار رقابتی رشد نماییم.» ازاین رو ما مخالف انحصار وقیمت دستوری هستیم و حتما بایستی به سمتی حرکت نماییم که قیمت در بازار تعیین شود تا دست دلالان و واسطه هایی که از این شرایط برای بالا بردن سود خود استفاده می نمایند، کوتاه شود. مطمئن باشید با سیاستگذاری وزارت صمت که با همکاری کمیسیون صنایع صورت گرفته است و همینطور در شرایط فعلی کمک بانک مرکزی با تدوین بسته مالی و مصوبه شورای پول و اعتبار، رونق خوبی در تولید خودرو بوجود آمده و به سمتی خواهیم رفت که رقابتی بودن صنعت خودرو را در کشور گسترش دهیم.
رزم حسینی بعد از افتتاح خط تولید موتور و مجموعه برف پاکن خودروی تارا درجمع خبرنگاران نیز، با اشاره به اینکه ورود دولت به صنعت، باعث انحصار آن خواهد شد؛ اظهار نمود: اگر دولت دست از انحصار برداشته و به جای آن سیاست خویش را در خصوص ایجاد رقابت در بازار قرار دهد، فعالان اقتصادی هم به بازار ورود خواهند کرد. در بازار حضور پیدا می کنند. طی چند سال گذشته، صنعت قطعه سازی کشور در مسیری حرکت کرده است که دیگر واردات، مقرون به صرفه نخواهد بود.
وی ضمن تاکید براینکه بر اینکه بطور قطع رقابتی بودن صنعت خودرو را گسترش خواهیم داد؛ اظهار داشت: حالا حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان پروژه ی جدید قطعه سازی در کشور تعریف و افتتاح شده است. همکاری مجموعه های قطعه سازی به نحوی که علاوه بر تأمین نیاز خودروسازان، بتوانند به یکدیگر هم قطعه تحویل دهند، از آن دست برنامه هایی است که طی چند ماه گذشته شروع شده است. به صورت مثال بتوان موتور، گیربکس و سایر قطعاتی که در یک قطعه سازی تولید می شود، در اختیار سایر قطعه سازان هم داد تا همگی بتوانند قطعه مورد نظر را برای خودروسازان داخلی، تولید کنند.
وزیر صنعت تصریح کرد: بسته مالی که با هماهنگی بانک مرکزی در حال تهیه است، مشکلات نقدینگی خودروسازان را برطرف خواهد نمود.