وزیر جهاد کشاورزی ضمن اشاره به اهمیت پدیده بیابان زایی در کشور اظهار داشت: این پدیده را نمی توان به تغییر دولت ها و سمت ها پیوند زد و لازم است برنامه مداوم و جامعی برای مقابله با بیابان زایی تدوین شود که در همه زمان ها مورد توجه باشد.
به گزارش اجاره به نقل از ایسنا، کاظم خاوازی در مراسم بزرگداشت روز جهانی مقابله با بیابان زایی، ضمن اشاره به اهمیت پدیده بیابان زایی در کشور، اظهار نمود: بیابان زایی پدیده ای است که سبب شده روز به زور ظرفیت تولید مواد غذایی در کشور کاهش پیدا کند ازاین رو برخورد و نگاه ما به سرزمین باید نگاه بیابانی باشد و حتی مناطق سبز را باید بیابان تصور نماییم تا از سرعت فراگیری بیابان در کشور جلوگیری نماییم.
وی افزود: برپایه اعلام رسمی سازمان جنگلها و مراتع ۳۲ میلیون هکتار بیابان در کشور وجود دارد که به بیان دیگری معادل با بیشتر از دو برابر ظرفیتی است که برای تولید غذا در کشور در اختیار داریم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بیایان زایی پدیده ای خاموش و هوشمند و ساختار آن همانند ویروس می باشد، اظهار نمود: بخش قابل توجهی از اکوسیستم های کشور را مناطق بیابانی در برگرفته اند و یکی از اساسی ترین مشکلاتی که در این حوزه داریم این است که انسان خود و نقش خویش را در درون این اکوسیستم در نظر نمی گیرد و خویش را به غیر از این فرآیند می داند.
وی خاطرنشان کرد: لازم است برنامه ای هوشمند، پایدار، مداوم و پیوسته برای مقابله با بیابان زایی داشته باشیم چونکه نمی توان این پدیده را با تغییر دولت ها و تغییر سمت ها پیوند زد و لازم است برنامه ای مداوم و جامع برای تمام دولت ها و زمان ها در این حوزه وجود داشته باشد.
خاوازی ضمن اشاره به این که جلوگیری از بیابان زایی اهمیت زیادی دارد، اظهار داشت: اگر قرار باشد سرعت ایجاد این پدیده، انتشار و رخداد آنرا کنترل نماییم، هرچقدر انرژی بگذاریم، این امکان وجود نخواهد داشت.