به گزارش اجاره عضو نظام صنفی کشاورزی دشت آزادگان تصریح کرد: باید آب کرخه را محافظت نماییم. همینطور حق آبه تالاب هورالعظیم جدا از بخش کشاورزی دیده شود. حق آبه کرخه هم برای فصول کشت به جز کشت های پرمصرف تعیین شود.
حسین مرمضی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه آمار دقیقی از تلفات گاومیش ها در اختیار نیست، اظهار داشت: چون آب سالمی به دامداری ها نرسید و آب رودخانه کرخه هم دو هفته قطع شد، برخی از دام ها همچون گوسفند، گاو و گاومیش ها بر اثر تشنگی تلف شدند.
وی افزود: آب رودخانه کرخه از آغاز سوسنگرد تا انتهای سوسنگرد قطع شد. سدسازی و انتقال آب هر دو سبب این مورد شدند. از شش – هفت سال پیش هشدارهایی در این حوزه دادیم اما مجوزهای زیادی برای راه اندازی چاه در مناطق ایلام، کرمانشاه، همدان و ملایر صادر شد. از آن طرف هم وقتی برداشت آب های زیرزمینی زیاد شود آب های سطحی هم خود به خود از بین می روند.
مجوزهای بی رویه راه اندازی چاه متوقف شود
وی ضمن اشاره به این که طبق اعلام سازمان نیرو ورودی کرخه ۱۸ مترمکعب و خروجی آن ۶۸ تا ۱۳۰ متر مکعب است، اظهار نمود: بایستی صدور مجوزهای راه اندازی چاه و برداشت غیر مجاز آب متوقف شود. علاوه براین بایستی جلوی انتقال آب کرخه به برخی استان ها یعنی لرستان و از لرستان به اصفهان متوقف شود که این انتقال آب شامل حال رودهای دز و کارون هم شده است.
مرمضی در ادامه به سد سیمره در استان ایلام اشاره نمود و اضافه کرد: وقتی سد سیمره در ایلام راه اندازی شد مجوز برداشت آب برای مردم آن منطقه هم صادر شد که این مورد درست نیست، چونکه آبی که پشت سد سیمره است متعلق به کرخه است. ولی این آب به جای ورود به کرخه به مناطق جدیدی که برای کشت تعریف شده بود، تعلق گرفت.
به گفته وی، پساب های نیشکر که در تالاب رها می شوند بسیار خطرناک هستند که حتی سبب تلفات ماهی ها هم شده اند.
رییس تشکل های کشاورزی دشت آزادگان اضافه کرد: متاسفانه آموزشی به کشاورزان داده نشده و کشاورزان همان شیوه کشت ۵۰ سال پیش را انجام می دهند.
کشت شلتوک در ۳۰ هزار هکتار با وجود ممنوعیت
مرمضی در بخش دیگری از صحبت هایش به کشت شلتوک اشاره نمود و اظهار داشت: سال جاری روی رودخانه های کرخه، دز، کارون و مارون ممنوعیت کشت شلتوک اعلام شد، ولی در اصفهان ۳۰ هزار هکتار به اراضی کشت شلتوک اضافه شده که تأمین آب آن از کارون است.
منبع: اجاره