مرکزی مدیر یک واحد صنعتی تولید لبنیات در اراک اظهار داشت: در وضعیت فعلی باتوجه به افزایش چند برابری هزینه های تولید، قیمت لبنیات نیز بالا رفته و اگر غیر از این باشد کارخانه به هیچ وجه قادر به ادامه حیات نبوده و باید تعطیل شود.
عباس داوودآبادی در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: قبل از این قیمت شیر درب دامداری از طرف دولت ۴۱۵۰ تومان به ازای هر کیلوگرم اعلام شده بود، اما در واقعیت، شیر به قیمت بالای ۴۵۰۰ ارائه شد یا حتی به ۵۰ هزار تومان نیز رسید، از طرفی قیمت گذاری لبنیات برمبنای شیر ۴۱۵۰ تومانی از طرف دولت انجام می شد در صورتیکه شیر اصلا به این قیمت به دست ما نمی رسید.
وی با اشاره به افزایش قیمت شیر درب دامداری توسط دولت به ۶۴۰۰ تومان، اضافه کرد: امسال افزایش قیمت انرژی، افزایش ۴۰ درصدی حقوق، افزایش قیمت شیر تا ۶۴۰۰ درب دامداری و از همه مهمتر هزینه های حمل و نقل سبب شده که تولید کننده نتواند با قیمت قبل به تولیدات خود ادامه داد و در نهایت مجبور به افزایش قیمت شود، چونکه در غیر این صورت مجبور به تعطیلی واحد صنعتی و بیکاری نیروهای کار خواهد شد.
مدیرکارخانه شرکت لبنیات کالبر اشاره کرد: ۷۰ درصد بهای تمام شده لبنیات تولید شده از طرف کارخانجات مربوط به شیر خام است و با این افزایش قیمت شیر(۶۶۰۰) برای مثال قیمت پنیر ۴۰۰ گرمی که عمده مردم از آن استفاده می نمایند از ۱۴هزار و ۵۰۰ تومان به حدود ۲۴ هزار تومان رسیده است. قیمت شیر از درب دامداری ۶۴۰۰ است که برای بنده ۶۶۰۰ تمام می شود، اما قیمت گذاری ها برمبنای همان ۶۴۰۰ تومان انجام می شود.
داوودآبادی با اشاره به قطعی برق افزود: قطعی برق نیز یکی از اشکالات دامنگیر صنعت است که سبب اختلال در روند تولید می شود.
وی افزود: لبنیات جزو مایحتاج ضروری مردم است که افزایش قیمت آن قدرت خرید را می کاهد و عملا سفره مردم روز به روز کوچکتر شده و لبنیات از سبد خانوار حذف می شود و همین مورد بر روند تولید و اشتغال تاثیر مستقیم خواهد داشت. بعنوان یک صنعت لبنی مخالف افزایش قیمت شیر خام هستیم.
مدیر کارخانه شرکت لبنیات کالبر اشاره کرد: مردم از وضعیت فعلی لبنیات و قیمت آن گلایه مند هستند و مصرف لبنیات توسط خانوارها کم شده است. مسلما با افزایش قیمت شیر و به تبع آن افزایش مجدد قیمت لبنیات، این اقلام کم کم از سبد خانوار حذف می شوند و اینجاست که باید دولت هزینه های بیشتری را برای کمک به حفظ سلامت جامعه صرف کند.
وی عنوان کرد: در زمینه حمل و نقل راننده اصلا برمبنای نرخ بارنامه کرایه دریافت نمی کند و مبلغی نیز بعنوان پشت بارنامه دریافت می کند، البته مشکلات و افزایش هزینه های ۴ برابری رانندگان نیز بر کسی پوشیده نیست و نمی توان اعتراض کرد.
داوودآبادی با اشاره به این که برای مثال قیمت یک دبه ماست به ۵۰ هزار تومان رسیده است، اضافه کرد: به هیچ وجه از این افزایش قیمت راضی نیستیم چونکه سبب کاهش تقاضا از طرف مصرف کننده می شود و در نهایت کارخانه متضرر خواهد شد.
وی درباب انتظار از دولت جدید اظهار داشت: ساماندهی بازار یکی از مواردی است که باید مورد توجه دولت باشد چونکه تمام اقشار شامل دامدار و تولیدکننده لبنیات و… مشکلاتی دارند که باید رفع گردد. متاسفانه هزینه های دامداران نیز افزایش چند برابری داشته است.
داوودآبادی باین کرد: باوجود این که دولت قیمت شیر را افزایش داده، اما به بنده اجازه افزایش قیمت محصولات لبنی را نمی دهد، با تعطیل کردن کارخانه چندین خانوار گرفتار مشکل و بیکار می شوند. درباب رفع بلاتکلیفی واحدهای تولیدی لبنی از طرف انجمن فرآورده های لبنی ایران برای رییس جمهور، معاون اول رییس جمهور، وزیر صمت، وزیر جهادکشاورزی، سازمان پشتیبانی از مصرف کننده، ستاد تنظیم بازار و… نامه ارسال شد، اما متاسفانه بازهم تصمیمی اتخاذ نشد.