به گزارش اجاره، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران می گوید با کنار زدن برخی محدودیت ها و موانع میتوان انتظار داشت که رشد تجارت ایران سرعت بگیرد.
عباس آرگون در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: نگاهی به آمارهای تجاری در شش ماهه نخست سال جاری نشان داده است که چه در حوزه صادرات و چه در حوزه واردات، ما با عملکردی نسبتا مشابه مواجه بوده ایم. به این معنا که با وجود کاهش وزنی آمارها، از نظر ارزشی رشد را به ثبت رسانده ایم.
وی در رابطه با جزئیات آمارهای تجاری در نیمه نخست سال جاری، اظهار نمود: میزان صادرات ایران از نظر وزنی افتی ۱۲.۵ درصدی داشته اما از نظر ارزشی رشدی بیشتر از ۱۳ درصدی را نشان داده است و بدین سان در نیمه نخست سالجاری ایران نزدیک به ۲۵ میلیارد دلار صادرات داشته است. در حوزه واردات هم آمار تا حدی مشابه است. بدین سان که با وجود افت وزنی واردات، ارزش آن به بیشتر از ۲۶ میلیارد دلار رسیده که افزایش ۱۳ درصدی را نشان داده است.
عضو اتاق بازرگانی تهران، در رابطه با چگونگی به دست آمدن این گزارش آماری، توضیح داد: به نظر می آید، افزایش تورم جهانی که از چند ماه قبل و همزمان با جنگ روسیه و اوکراین شروع شده در این آمار نقش دارد، چونکه قیمت خیلی از محصولات در بازار جهانی در این زمان افزوده شده است؛ اما با عنایت به این که آمارهای جزئی عرضه نشده، نمی توان فعلاً بر روی سهم کالاهای با ارزش افزوده بالاتر یا کالاهای دانش بنیان به شکل دقیق نظر داد، هر چند برای تحول جدی در این عرصه احتیاج به چند سال زمان خواهد بود.
آرگون ضمن اشاره به ضرورت پیگیری برخی اولویت ها برای کنار زدن محدودیت ها از تجارت ایران، خاطرنشان کرد: در صورتیکه برجام بار دیگر اجرایی شود و تحریم ها کنار بروند، بطور قطع تجارت ما امکان حضور گسترده تر در بازارهای جهانی را خواهد داشت. موضوع هایی مانند پیوستن ما به اجلاس شانگهای هم بعد از کنار رفتن تحریم ها امکان پیگیری دارند. در واقع با وجود آنکه خیلی از کشورها از نظر سیاسی با ما همراه هستند، اما از نظر اقتصادی تا وقتی که مسائلی مانند تحریم یا اف ای تی اف وجود دارد، اوج گیری همکاری ها دشوار می شود و برای توسعه روابط اقتصادی باید در تمامی حوزه ها برنامه ریزی کرد.