اجاره: رییس انجمن صنعت پخش ایران با اعلان اینکه نظام توزیع متولیان گوناگون دارد، اما همه بخش های نظام توزیع باید در یک نهاد یا وزارتخانه متمرکز شود، نبود قانون جامع نظام توزیع، وجود قوانین موازی و گوناگون در نظام توزیع به سبب حضور متولیان متعدد، نبود متولی ثابت در صنعت پخش و کمبود سرمایه گذاری را همچون چالش های این صنعت برشمرد.
سهراب کارگر در گفت و گو با ایسنا، درباره ی تاثیر تشکیل وزارت تجاری بر این صنعت نیز اظهار داشت: اگر وزارت تجاری بخواهد تنها نقش فعلی که در وزارت صمت دارد را داشته باشد، تاثیر خاصی بر صنعت پخش نخواهد داشت. اما در کل دنیا نظام توزیع در یک نهاد و وزارتخانه متمرکز است. هم اکنون توزیع دارو، محصولات کشاورزی، سیمان، نوشت افزار و غیره هر کدام به یک وزارتخانه مرتبط می باشد. اما اگر وزارتخانه جدید بتواند تمام ساختار توزیع را زیرمجموعه خود ببرد، موفق خواهد شد.
وی ادامه داد: منظور از بدون متولی بودن صنعت پخش، فقط بخش کالاهای تند مصرف نیست، بلکه کل بدنه توزیع گرفتار این مشکل است. چونکه در هر فعالیت اقتصادی چه کالاهای پرمصرف کم دوام و چه کالاهای پردوام به ساختار توزیع نیاز دارد که هم اکنون متولیان گوناگون دارد. اما همه بخش های نظام توزیع باید در یک وزارتخانه متمرکز شود، چونکه هزینه های ساختار توزیع هزینه های سرمایه سنگین، شامل انبار، ناوگان و امکانات توزیع است و شقه شدن نظام توزیع در ایران مانع از ایجاد سینرجی شده است.
بگفته رییس انجمن صنعت پخش در دنیا برای یک شرکت توزیع بزرگ نوع محصول مهم نیست و هر نوع کالاهایی که امکان آنرا داشته باشه توزیع می نماید. این وضعیت موجب می شود هزینه های سرمایه ای شرکت کاهش پیدا کند، سینرجی و راندمان بالا رود و خیلی از مشکلات ایران مثل حجم زیاد تردد که موجب آلودگی می شود کم شود. یعنی بجای این که در یک سوپرمارکت ۲۰ شرکت پخش مختلف ماشین های مختلف خودرا از ساعت هشت بامداد تا دوازده شب ارائه کنند، در کشورهای نوین شاید چند ماشین بیشتر این کار را انجام ندهد.
کارگر در ادامه درباره ی چالش های صنعت پخش اظهار داشت: نبود قانون جامع نظام توزیع، وجود قوانین موازی و گوناگون در نظام توزیع به سبب حضور متولیان متعدد، نبود متولی ثابت در صنعت پخش، کمبود سرمایه گذاری در صنعت پخش که موجب کند شدن ایجاد تکنولوژی و تغییرات بنیادی در این صنعت شده است و همین طور دخالت ها و قوانین دستوری همچون مهم ترین چالش های صنعت پخش است. برای مثال بحث قیمت گذاری درب کارخانه در سال ۱۴۰۰ مشکلات و معضلات عدیده ای برای این صنعت ایجاد کرد.
وی همین طور با اعلان اینکه دولت باید از تصدی گری دست بردارد و به نظارت بپردازد، اظهار داشت: دولت می تواند بجای ایجاد نهادهای عریض و طویل کارهای اجرائی را به انجمن ها و نهادهای تخصصی بسپارد. عرضه و تقاضای منطقی به طور معمول شرایط را متعادل می کند.
رییس انجمن صنعت پخش ایران در ادامه با اعلان اینکه سامانه جامع صنعت پخش از طرف انجمن طراحی و به سامانه جامع تجارت و انبارها متصل شده، اظهار داشت: بدین سبب اعضای این انجمن مانند سایر بخش ها مشکلی در ارتباط با تعدد سامانه ها ندارد. این موضوعی از آنجایی برای صنعت پخش اهمیت دارد که شرکتها بیش از ۱۲۰ هزار سند روزانه ثبت می کنند.
منبع: اجاره