بار اصلی مالیات بر دوش تولید و کارمندان

به گزارش اجاره، یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: اکنون مشاغلی همچون پزشکان، طلافروشان و وکلا و… از پرداخت مالیات به انحا مختلف ممانعت می ورزند، بنا بر این بار اصلی مالیات بر دوش کارمندان افتاده است.

هادی حق شناس، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار مهر درباب مالیات محور بودن بودجه ۱۴۰۳ اظهار داشت: افزایش حدوداً ۵۰ درصدی درآمدهای مالیاتی را باید به فال نیک گرفت چون بودجه ۱۴۰۳ بدنبال آنست که از وابستگی به درآمدهای نفتی خودرا برهاند. بدین سبب بدون شک می توان گفت اگر دولت سیزدهم بنابر آنچه که می گویند بخواهد از مالیات های خاموش یا فرار مالیاتی این میزان از بودجه را تامین کند، این امر یکی از اقدامات مثبت در اقتصاد کلان شمرده می شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی اشاره کرد: اکنون نسبت مالیات به GDP یا همان تولید ناخالص داخلی در همسایگان ایران به طوری متوسط حدود ۱۰ درصد و در کشورهای توسعه یافته حدود ۳۰ درصد بوده ولی در ایران به این امر توجهی در سنوات قبلی نشده و میزان آن بسیار ناچیز بوده است بطوریکه به طور معمول پایین تر از نصف و حتی یک سوم کشورهای همسایه برآورد می شد.
حق شناس در ادامه به مشکلات مالیات ستانی در کشور پرداخت و اظهار داشت: معافیت های غیرضروری در امر مالیات ستانی یکی از اشکالات نظام مالیاتی کشور است. از جانب دیگر تعدادی از مشاغل پردرآمد و خاص از مالیات دهی طفره می روند بنا بر این بنظر می رسد با مقابله با این امور می توانیم درآمدهای مالیاتی را افزایش دهیم.
وی اضافه کرد: اکنون بخش غیر مولد اقتصاد با فرار مالیاتی گسترده ای روبرو بوده و همه فشارهای مالیاتی بر بخش مولد کشور یعنی تولید است بنا بر این مبارزه جدی با فراریان مالیاتی توسط دولت سیزدهم و سازمان امور مالیاتی را باید به فال نیک گرفت.
این کارشناس اقتصادی افزود: اکنون مشاغلی همچون پزشکان، طلافروشان و وکلا و… از پرداخت مالیات به انحا مختلف ممانعت می ورزند، بنا بر این بار اصلی مالیات بر دوش کارمندان افتاده است.
حق شناس بیان کرد: سازمان امور مالیاتی طی سالیان اخیر با راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی و مبارزه جدی با فراریان مالیاتی توانسته امیدها برای تحقق کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی را زنده کند و بنا بر این شاهد آن هستیم که دولت بودجه را مالیات محور تنظیم کرده است.
وی اظهار داشت: اکنون ظرفیت مالیات ستانی زیادی در کشورمان وجود دارد ولی در صورت زنده کردن این مالیات ها باید آنرا صرف زیرساخت های کشور کرد تا مردم نسبت به پرداخت مالیات دل زده نشوند.

منبع: