به گزارش اجاره، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد اظهار داشت: وزارت بهداشت در کنار بازدیدهای ادواری، هر روز آمار موجودی مواد اولیه و محصول تولیدشده در هریک ازکارخانجات را راستی آزمایی می کند.
به گزارش اجاره به نقل از مهر، شیر خشک نوزاد تضمین کننده سلامت کودکان بوده تا در آینده گرفتار سوءتغذیه نشوند. امروز به هر علتی امکان دارد بعضی از نوزادان به جای تغذیه از شیر مادر نیاز داشته باشند از شیرخشک استفاده نمایند یا حتی بعنوان غذای تکمیلی در کنار شیر مادر از این ماده غذایی بهره مند شوند. تنظیم بازار این محصول از حساسیت بسیار برخوردار می باشد.
در چند روز گذشته خبری از کاهش عرضه شیرخشک منتشر گردید این که «یکی از علل مهمی که امروز سبب نایابی شیر خشک در داروخانه ها شده است «تلاش تولید کننده و وارد کننده برای بالا بردن قیمت است».
محمد طاهری، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت در اینباره عنوان کرده بود، در جلسه ای که با رئیس سازمان غذا و دارو داشتیم مشکلاتی که در مورد نابسامانی در بازار شیرخشک به ما گزارش شده را به اطلاع رئیس سازمان رساندیم. شرایط توزیع شیر خشک در بین مردم و داروخانه ها بگونه ای است که هر دو طرف ناراضی هستند.
این نماینده مجلس ضمن اشاره به مشکلاتی که مردم و داروخانه ها در زمینه توزیع شیر خشک دارند گفته بود، سهمیه بندی شیر خشک به علت کوشش برای از بین رفتن فساد و قاچاق شیر خشک صورت گرفته و داروخانه ها با عرضه کد ملی و ثبت آن در سامانه تی تک شیر خشک به صورت سهمیه ای به همه کودکان تعلق می گیرد. امروز خیلی از تولید کننده ها و وارد کنندگان بر سر قیمت عرضه شیر خشک اختلاف دارند.
وی در ادامه مبحث ضمن اشاره به مشکل سیستم توزیع شیرخشک از تولیدکننده ها به داروخانه ها عنوان کرده بود، شیر خشک به میزان کافی طبق سهمیه به دست داروخانه ها نمی رسد.
در ادامه خبرنگار مهر مبحث را از راه انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد پیگیری کرد. هانی تحویل زاده، رئیس این انجمن در مورد کاهش عرضه شیرخشک به مهر اظهار داشت: اخیراً مطالبی در مورد عدم عرضه شیرخشک اطفال جهت افزایش قیمت این فرآورده، در فضای رسانه ای کشور انتشار یافته است که انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرخشک و غذای کودک آنرا تکذیب می کند.
وی اضافه کرد: کارخانجات داخلی شیرخشک اطفال باوجود عدم افزایش قیمت این فرآورده که بنا به وعده مسؤلان وزارت بهداشت قرار بود ماه ها قبل مورد تجدید نظر قرار گیرد، صرفا با درک مسئولیت حرفه ای و با هدف آرامش خاطر اولیای اطفال شیرخوار، با تمام توان مشغول به تولید بوده و حتی به منظور استمرار تولید این فرآورده استراتژیک، با پذیرش تبعات و مخاطرات سنگین مالی، مواد اولیه مورد نیاز جهت تولید انواع فرآورده های شیرخشک اطفال را پیش از تخصیص و تأمین ارز توسط مراجع ذیربط، به صورت اعتباری تهیه و نسبت به تولید و عرضه شیرخشک اقدام نموده و می کند.
وی افزود: فرایند تولید شیرخشک اطفال بگونه ای است که بمحض تولید هر قوطی شیرخشک در کارخانه، قیمت مصرف کننده، تاریخ تولید، تاریخ انقضا، شماره سری ساخت و بقیه مشخصات مربوطه در کف قوطی درج می گردد. همینطور برچسب اصالت حاوی شناسه یکتا در ارتباط با هر قوطی جهت تخصیص به مصرف کننده هم بر روی هر قوطی الصاق می شود که بعد از الصاق این برچسب، به صورت خودکار میزان ماده مصرفی از موجودی مواد اولیه کسر می شود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: علاوه بر این، وزارت بهداشت در کنار بازدیدهای روزانه و ادواری، هر روز آمار موجودی مواد اولیه و محصول ساخته شده در هر یک از کارخانجات را از سامانه تی تک استخراج و مورد پایش و راستی آزمایی قرار می دهد. ازاین رو تولید و نگهداری حتی یک قوطی شیرخشک اطفال بدون انجام فرایند فوق و در اینجا مشخصاً درج قیمت در انبار کارخانه عملاً مقدور و میسر نیست.
تحویل زاده اظهار داشت: ایران با ۵ کارخانه تولیدی ظرفیت تولید ۱۲۳ میلیون قوطی شیر خشک نوزاد را دارد که نیاز بازار ۷۰ میلیون قوطی در سال است. اگر ارز مورد نیاز بموقع تخصیص داده شود تولیدکنندگان می توانند ضمن پوشش نیاز داخل، ارزآوری هم داشته باشند.
گفتنی است؛ طی ۱۵ سال قبل نیاز داخل بدون واردات تنها با محصولات داخلی تأمین می شد اما سال قبل واردات این محصول از سر گرفته شد.
منبع: rentx.ir