به گزارش اجاره در حاشیه مراسم افتتاح پروژه های فرآوری سنگان استان خراسان رضوی، تفاهم نامه همکاری فی درخلال ایمیدرو و استانداری خراسان رضوی برای ˮایجاد بازارچه گوهر سنگ ها در شهر مشهدˮ امضاء شد.
به گزارش اجاره به نقل از ایسنا، طبق اعلام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، بر طبق این سند که با حضور تعدادی از مسؤلان ایمیدرو و استانداری خراسان رضوی به امضاء رسید، مقرر است طرفین با عملیاتی کردن مفاد این تفاهم نامه، مبادرت به بهینه سازی و توسعه بازار گوهرسنگ ها مبتنی بر اصول علمی و تجاری کنند. مبحث اصلی تفاهمنامه فوق افزایش مشارکت بخش خصوصی در حوزه گوهر سنگ ها و فراهم شدن توسعه آن در این استان به منظور ایجاد بازارچه گوهرسنگ ها در مشهد در جهت افزایش اشتغال و ارزش افزوده اعلام شده است.
از اهداف این سند علاوه بر شکل گیری بازارچه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در مشهد، می توان به تشویق فعالان بخش خصوصی برای سرمایه گذاری و هم افزایی و تسهیل ورود گوهر سنگ ها از افغانستان با فعال کردن پایانه مرزی دوغارون اشاره نمود. به منظور پیگیری اهداف فوق، کمیته اجرایی با نظارت کارگروه اجرایی ایمیدرو و توسط استانداری خراسان رضوی تشکیل می شود که در آن کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازارچه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی بعنوان دبیر فعالیت می کند. علاوه بر این، با هماهنگی با نهادهای مربوطه همچون اداره میراث فرهنگی، سازمان صنعت معدن و تجارت، خانه معدن، اتاق اصناف، اتحادیه طلا و جواهر، اتحادیه فیروزه و سایر نهادهای این حوزه، تفاهمنامه فوق پیگیری می شود.
راه اندازی پایانه گوهرسنگ ها تا آخر پاییز امسال
مقرر شده تا آخر پاییز سال جاری پایانه گوهرسنگ ها هم راستا با سند ملی توسعه گوهرسنگ ها ایجاد شود. در این بین ایمیدرو، تسهیل قوانین و مقررات را با هماهنگی دستگاه های اجرای و دولتی و هم غربالگری و آنومالی اکتشافی گوهر سنگ ها را برعهده دارد. استانداری خراسان رضوی هم اقدامات و هماهنگی لازم برای استقرار بازارچه مرزی را انجام خواهد داد.
ایمیدرو توسعه بازار گوهرسنگ ها را از سال قبل با همکاری نهادهای اجرایی، بخش خصوصی و دانشگاه ها را با تشکیل “کارگروه بهینه سازی صنعت گوهرسنگ ها” کلید زده است و بعنوان یک اولویت جدید در بخش معدن و صنایع معدنی پیگیری می کند. هم اکنون در بازار ۶۰۰ میلیارد دلاری جهانی گوهرسنگ ها، سهم ایران کمتر از نیم درصد است. بنابر اهداف مورد توجه در افزایش سهم ایران در تجارت جهانی، دستیابی به سهم نیم درصدی تا سال ۱۴۰۵ و سهم یک درصدی تا سال ۱۴۱۰ مورد توجه است.
” ایجاد بازارچه های گوهرسنگ ها”، “تسهیل صادرات”، “ایجاد آزمایشگاه های استاندارد و تخصصی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی” و ” فعال کردن معادن و کوچک و متوسط گوهرسنگ ها” از مهم ترین موضوعاتی است که در کارگروه بهینه سازی صنعت گوهرسنگ ها در حال بررسی است.