پیشنهاد غضنفری به دولت؛ پرداخت بدهی دولت با سرمایه گذاری صندوق در میادین نفتی

به گزارش اجاره، رییس صندوق توسعه ملی از کمک یک همتی به بازار سرمایه آگاهی داد و اظهار داشت: صندوق توسعه ملی با حمایت ۵ میلیارد دلاری در تولید ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه گام برداشته است.

به گزارش اجاره به نقل از مهر، مهدی غضنفری، رییس صندوق توسعه ملی در آئین امضای تفاهم نامه تامین مالی راه اندازی نیروگاه های تجدید پذیر از محل منابع صندوق توسعه ملی اظهار داشت: صندوق توسعه ملی با حمایت ۵ میلیارد دلاری در عرصه تولید ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه گام برداشته است.
وی افزود: با وزارت نیرو دو تجربه داریم، یکی وام های بخش تجدید پذیرها که بازگشت منابع داشته و با بازگشت ۵ میلیارد دلار می توان به قرار دادهای ۱۰ و ۲۰ میلیارد دلاری فکر کرد و تجربه دیگر نیروگاه های فسیلی است که منجر به تغییر مدل قراردادهای ما شده است.
به گفته غضنفری از سال ۹۴ تا کنون بابت ۴۶ طرح نیروگاهی به ارزش ۴.۶ میلیارد دلاراست که از این مقدار ۳.۷ میلیارد دلار مسدود شده و ۱.۲ میلیارد دلار بازگشت سرمایه به صندوق وجود داشته است.
وی افزود: برمبنای مصوبه دولت نیروگاه ها با نرخ رسمی آن زمان ملزم به بازپرداخت اقساط خود بوده اند یعنی در سال ۹۵ برمبنای قیمت رسمی دولت باید بازپرداخت انجام می گرفت.
به گفته غضنفری گفت و گو میان دولت و وزارت نیرو انجام گرفت اما با توجه به این که صندوق توسعه ملی ارز پرداخت ارز هم دریافت می کند در غیر این صورت یا بانکها را ضبط و یا تملک نیروگاه ها را بر عهده می گیریم و پیش از این اقدام مشتری برای آن پیدا کرده و واگذار می نماییم برای اینکه ما بدنبال بنگاه داری نیستیم.
رئیس هیأت مدیره صندوق توسعه ملی اشاره کرد: در برنامه هفتم توسعه از دولت خواستیم به صندوق اعتماد کند و سود حاصل از آنرا برای تامین بودجه به دولت داده شود.
غضنفری با اشاره به این که درآمدهای نفتی سرمایه است و نه ثروت اشاره کرد: درآمدهای نفتی سرمایه فرزندان این مرز و بوم است و باید سرمایه گذاری شود و از سود حاصل از آن به دولت داده شود برای اینکه از این طریق سرمایه به ثروت تبدیل می شود.
به گفته این مقام مسئول صندوق توسعه ملی ۱۰۰ میلیارد دلار از دولت طلب دارد که می تواند به ازای آن در میدان های نفتی سرمایه گزاری نموده و طلب خودرا به دست آورد که این مساله نیز نیازمند همکاری وزارت نفت می باشد.
وی با اشاره به این که صندوق برای نسل آینده است و نباید تمام منابع را حالا مصرف کرد، افزود: باید با همان صراحت و اطمینانی که صندوق تسهیلات می دهد، بازپرداخت صورت گیرد تا جریان تامین مالی ادامه داشته باشد.
غضنفری از برخورد شدید با سازمان ها، نهادها و نیروگاه هایی که مطالبات خود به صندوق را باز پرداخت نکرده اند آگاهی داد و اظهار داشت: بانکها و نیروگاه هایی که بدهکارند مصادره می شوند.
رئیس صندوق توسعه ملی اشاره کرد: صندوق توسعه ملی سرمایه آیندگان است و نباید اجازه داد این سرمایه لطمه ببیند.
وی افزود: این صندوق به تامین مالی برای همه کسانی که به فکر توسعه کشور هستند، مشروط به تضمین بازگشت سرمایه داده شده، می پردازد. وی افزود: تا زمانیکه اطمینان خاطر از بازگشت منابع برای پروژه ای نداشته باشیم آنرا تأیید نمی نماییم. بگفته غضنفری برای مساعدت با بازار سرمایه صندوق تصمیم گرفته شد یک همت پول جدید را به بازار سرمایه تزریق نماییم. وی اشاره کرد: این میزان پول بوسیله صندوق تثبیت پرداخت خواهد شد و امروز پرداخت می شود. غضنفری درباره ی کمک مالی صندوق توسعه ملی به اجرای طرح ساخت چهار میلیون واحد مسکونی هم اظهار داشت: این پیشنهاد خود صندوق بوده است که در جلسه اخیر هیأت دولت عنوان شد.
وی افزود: اجرای این پیشنهاد منوط به تأیید آن از طرف اعضای هیأت امنای صندوق است. اعضای هیأت امنای صندوق متشکل از رییس جمهور (رئیس هیأت امنا)، رییس سازمان برنامه و بودجه کشور (دبیر هیأت امنا)، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی، وزیر نفت، رییس کل بانک مرکزی، رییس اتاق تجاری ایران به عنوان عضو ناظر و بدون حق رأی، رییس اتاق تعاون ایران به عنوان عضو ناظر و بدون حق رأی، دو نفر نماینده از کمیسیون های اقتصادی و برنامه و بودجه و محاسبات به انتخاب مجلس شورای اسلامی و دادستان کل کشور است. وی با اعلان اینکه صندوق توسعه ملی مسئول توسعه و نه تولید است اشاره کرد: صندوق توسعه یک نهاد مالی است نه نهادی که وام بدون برگشت فقط بدهد. رییس هیئت عامل صندوق توسعه ملی از تعیین رویکرد سرمایه گذاری غیر مداخله ای در این صندوق آگاهی داد و اظهار داشت: باید سرمایه صندوق با همان اطمینانی که دریافت می شود بازگشت داده شود تا جریان توسعه ادامه یابد. غضنفری میزان مطالبات صندوق از دولت را یک صد میلیارد دلار و از سایر نهادها و بخش خصوصی ۱۳.۳ میلیارد دلار اعلام نمود و اظهار داشت: ورود به بنگاه داری خط قرمز صندوق توسعه ملی است.

منبع: