اجاره: به ما پول بدهید، تندیس و برند دریافت کنید! این مورد که چند سالی است در کشور رواج یافته، این دفعه هم خبرساز شد. برخی مجموعه های غیرقانونی در ازای دریافت مبالغی گزاف، جشنواره هایی راه می اندازند و به شرکت ها ˮبرند برترˮ یا حتی ˮبرند ملیˮ بی ارزش ارائه می کنند.
به گزارش اجاره به نقل از ایسنا، بنابه گفته ی معاون سازمان توسعه تجارت، مجموعه های غیرقانونی متعددی به صورت قارچ گونه در بخش هایی از کشور پیدا می شوند که با فرصت طلبی و با هدف سودجویی و بکارگیری ابزارهای تبلیغاتی گسترده، تلاش می کنند با عناوین مختلف و اعطای انواع تندیس ها در سایه دعوت از برخی مدیران ارشد و مقامات بلندپایه کشور، بخش تولیدی و خدماتی کشور را متقاعد کنند که در ازای پرداخت مبلغی قابل ملاحظه از یک جشنواره غیرقانونی، تندیس «برند برتر» یا حتی «برند ملی» دریافت کنند که در واقع شرکت هایی که فریب این مجموعه های سودجو را می خورند، جز تندیسی بی ارزش که به قیمتی گزاف خریداری شده و هیچ پشتوانه قانونی ندارد، چیز دیگری حاصل نکرده اند.
پاسکاری متقاضیان مسکن مهر پردیس
امروز مسکن مهر پردیس هم در خبرهای اقتصادی پررنگ دیده شد. گروهی از متقاضیان در ایام اخیر طی تماس با ایسنا عنوان کردند که خلف وعده ی پیمانکار در واگذاری واحدهای فاز ۵ پردیس، آنها را مجبور کرده تا روز جمعه در این فاز چادر بزنند. آنها عنوان کردند که شرکت عمران پردیس به نقل از پیمانکار ادعا کرده که باید مبالغی اضافه تر از آن چه تا کنون پرداخت کرده اند بپردازند. مبحث را جویا شدیم و گزارشی تحت عنوان “این ۱۴۰ میلیارد تومان کجا رفت؟!” فرستادیم، بعد شرکت عمران پردیس توضیحاتی با این مضمون که سازنده فرافکنی می کند و کارکرد او کمتر از مبالغ دریافتی بوده ارائه کرد. در این نوع پاسکاری اما سر متقاضیان بی کلاه مانده است!
تا کنون بیش از ۲۵ هزار واحد مسکن مهر پردیس افتتاح شده اما هرچند قرار بود واحدها با امکانات کامل تحویل شود، به قول ی ساکنان، خیلی از واحدها بدون انشعابات است و برخی ساکنان با تانکر آب مورد نیاز خویش را تهیه می کنند. بعضی دیگر هم هنوز پس از شش سال واحدهای خویش را تحویل نگرفته اند. هرچند پس از افزایش تسهیلات از ۳۰ به ۴۰ میلیون تومان، سال قبل ساخت و ساز در پردیس با سرعت مناسبی انجام می شد، امسال ظاهرا پروژه ها در خیلی از فازها، سرعت گیر “نبود منابع” و “بی اعتمادی” پیمانکاران و شرکت عمران را پیش روی خود می بینند. گزارشات میدانی از آن حکایت می کند در فازهای ۵، ۸ و ۱۱ کارها به کندی پیش می رود.
نسخه های تایید نشده تلگرام را نصب نکنید!
مبحث فیلترینگ تلگرام هنوز یکی از موضوعات روز جامعه ایران است. پس از فیلتر شدن پیام رسان تلگرام در روز ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ نسخه های بدون فیلتر این اپلیکیشن، یکی بعد از دیگری وارد موبایل ها شد؛ نسخه هایی که گاها شائبه هایی را تولید کرد و حتی بعضی شایعات از امنیتی بودن این نسخه ها حکایت داشت. اما امروز وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رسما اعلام نمود که هیچ سرور ایرانی در اختیار تلگرام یا نسخه های غیررسمی آن نیست و به کاربران اخطار داد که از نصب آنها خودداری کنند.
امروز هم چنین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه مذاکره دولت ایران با تلگرام محرمانه و مخفیانه نبوده است اظهار داشت: این مذاکرات با اطلاع دادستان وقت و کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه انجام شد.
بازگشت صرافی ها به معاملات ارزی
بعد از هفته ها که صرافی ها از معاملات ارز منع شده بودند، امروز با اعمال تغییراتی در بعضی موارد بخشنامه ارزی بانک مرکزی امکان خرید ارز از صرافی ها هم فراهم گردید. البته این خرید در سامانه یکپارچه ارزی (نیما) انجام می گردد و به هیچ عنوان به مفهوم ورود صرافی ها به خرید و فروش ارز در بازار آزاد نیست.
خبری هم به نقل از عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با مضمون “اغلب تجار دلار ۴۲۰۰ تومانی گرفتند” اعلام گردید. به قول ی محمدحسین برخوردار، اینکه گفته می گردد دلار ۴۲۰۰ تومانی برای واردات اختصاص پیدا نکرده است، صحت ندارد؛ چون که خیلی از بازرگانان و تاجران توانسته اند حتی برای ثبت سفارش های امسال خود از دلار ۴۲۰۰ تومانی استفاده کنند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
لبنی کاران گران فروش اخطار گرفتند
به دنبال افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت لبنیات طی روزهای اخیر، سازمان حمایت آن را تایید نکرد. رجبی ـ مدیر کل نظارت بر محصولات کشاورزی و مواد غذایی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان – در این باره به ایسنا اظهار داشت که “افزایش قیمت محصولات لبنی طی روزهای گذشته بدون مجوز و غیرقانونی بوده و در این راستا با متخلفان برخورد کرده ایم”. از جانب دیگر، اما انجمن های مربوطه حاضر به پاسخگویی به درباره ی این کارشان نیستند.